Terug

Een stevige strategie in goede en slechte tijden

Mensen maken keuzes op basis van emotie. Welk gevoel wil jij oproepen met je organisatie? Waar wil - en ga - je mensen mee raken? In dit blog lees je hoe je met een sterke strategie je doelgroep kunt raken. In goede, maar ook in slechte tijden.

Deze blog is geschreven door Bert Wisniewski op 18 november 2020 • Leestijd: 4 minuten

In mei 2020 schreven we een handboek: ‘Communicatie in crisistijd’. Nederland hield zich dapper aan de maatregelen rondom corona. Wij waren op zoek naar manieren om een handje te helpen. Dit deden we door het delen van onze kennis rondom marketing communicatie. Tot op heden is deze informatie nog steeds super waardevol door de situatie waarin Nederland (en de wereld) zich bevindt. Om nog meer mensen te helpen plaatsen we de komende weken verschillende stukken uit het handboek op onze website. Hier vind je de belangrijkste, concrete tips op vier gebieden rondom jouw marketing communicatie, beginnend met strategie.

Wees zichtbaar

Het makkelijkste is om zichtbaar te zijn in tijden dat alles voor de wind gaat. Een tijd van crisis biedt echter veel kansen. Niet je kop in het zand, maar met lef en gevoel er zijn voor je doelgroep. Hoe kan je er voor je doelgroep zijn? Waar zou je ze nu mee kunnen raken? Zorg dat je relevant bent, in goede en slechte tijden. 

Als organisatie kun je er in goede, maar ook zeker in slechte tijden zijn voor je doelgroep. Hoe ben jij nu relevant?

Bert Wisniewski

Luister en leef mee

Luister naar je doelgroep; verdiep je in wat zij nu doormaken. Wat hebben ze nu nodig waar jij bij kunt helpen? Toon empathie en laat zien in je communicatie dat je jouw doelgroep begrijpt. Zorg wel dat je daarbij ook aanmoedigt; positiviteit is altijd aantrekkelijker dan negativiteit. En hoewel je niet de realiteit uit het oog moet verliezen, kan positieve communicatie veel goeds teweeg brengen.

Vertel jouw verhaal

Door jezelf te zijn blijf je harten raken. Wij geloven in het uitgaan van eigen kracht. Je te veel richten op de omstandigheden zorgt voor een diffuus merkbeeld. Vraag jezelf af: wat betekenen wij, ook in de context van deze crisis? Het is daarbij goed om te laten zien hoe je als merk omgaat met deze situatie. 

Aan de slag met je strategie?

Beantwoord voor jezelf deze 3 vragen

  • Wat is jouw unieke verhaal?

    Wij geloven in het uitgaan van eigen kracht.

  • Waar kan jij anderen mee helpen?

    Luister goed om behoeftes te ontdekken.

  • Hoe ben jij van waarde (ook in crisistijd)?

    Benoem wat jou uniek maakt voor je doelgroep.

Direct aan de slag

Zet professionals in

Waar sommigen ineens meer tijd omhanden hebben, is het voor anderen juist een extra drukke periode. Ben je zelf heel druk, of heb je behoefte aan een meer maatwerk-advies? Zorg dan voor experts om je heen die voor je klaarstaan en snel kunnen schakelen.

In de volgende blog delen we hoofdstuk twee uit het handboek: Design. Hoe laat jouw merk zichzelf zien in deze periode?

Handigboek

Direct alle hoofdstukken lezen? Download het handboek geheel gratis en ontvang een stukje verdieping per hoofdstuk in je mailbox!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan