fbpx
Terug

Van hart tot hart met Pillows Hotels

Werken voor en met de mooiste hotelketen van Nederland, wie wil dat nou niet? Het afgelopen jaar zijn we samen een traject ingegaan, startende bij de essentie: het hart van Pillows Hotels. Wat is de unieke motivatie van Pillows Hotels en welke kernemotie past bij het merk? Het antwoord op deze vragen hebben we verwoord in een brand story en vervolgens doorvertaald in een concept en middelen. Met als doel om de harten van de doelgroep te gaan raken! Kortom: een aanpak van hart tot hart.

Deze blog is geschreven door Redmatters op 24 februari 2021

Update februari 2021

Goed verhaal

Het start bij emotie: de mens kiest vanuit het hart en maakt keuzes op basis van emotie. Een eerste keuze maak je namelijk sneller op basis van gevoel dan op basis van rationele argumenten. Als een merk zichzelf is en vanuit hun kernemotie communiceert, maakt dat ze aantrekkelijk en geloofwaardig.

Bij Pillows Hotels staat alles in het teken van genieten. Wil je echt genieten van je trip? Boek dan een Pillows hotel. De aandacht voor het interieur, de service en het eten zorgt ervoor dat je echt kan genieten en waardevolle momenten beleeft. En dat mag de hele wereld weten!

Het is belangrijk dat deze kernemotie terugkomt in alle communicatie van Pillows. Op deze manier wordt het merk eenduidig geladen en zal men een helder en consistent beeld van Pillows krijgen. Daarom is deze kernemotie de basis van de brand story die we samen hebben geschreven. In een brand story komt naar voren wat je als merk uniek maakt en waarom je doet wat je doet.

Creatieve kick-off

Toen de brand story stond, kon het brainstormen voor een krachtig campagneconcept beginnen. Dit is altijd het moment waarop al het denk en schrijfwerk visueel gemaakt wordt! Tijdens een kick-off met het team van Pillows Hotels, waarbij we met verschillende toffe werkvormen de creativiteit in iedereen naar boven haalden, verzamelden we input waarmee wij verder aan de slag konden.

Workshop Pillows Team

Let’s create

Met het opgehaalde net hadden wij voldoende informatie om een concept te bedenken wat helemaal bij de identiteit van Pillows Hotels past. Dit is het concept ‘Enjoy …. moments’ geworden. De merkeigenschappen die eenvoudig, consistent en makkelijk te onthouden zijn, zullen de meeste impact hebben. Daarom raakt dit concept in al z’n eenvoud de kern van Pillows. En zoals zo vaak: de kracht zit in de eenvoud. 

In onderstaand campagnebeeld zie je dit terugkomen. Er wordt een moment uitgelicht, je proeft het eten bijna als je het beeld ziet en er wordt duidelijk gemaakt dat aan elk detail aandacht is besteed. 

Enjoy Pillows - banners campagne

This is how we roll

Het plan was om het concept groots uit de rollen en veel verschillende middelen te gaan creëren, maar door corona moesten we het oorspronkelijke plan bijstellen. De internationale gasten komen nu niet, sommige hotels hebben zelfs een tijdje hun deuren moeten sluiten en iedereen denkt een keer extra na voordat ze op vakantie gaan. Maar toch weten we als geen ander hoe belangrijk het is om juist nu zichtbaar te zijn voor de doelgroep. Ook in deze ongewone tijd. Daarom rolden we dit gave concept op een aangepaste wijze uit, door ons te focussen op wat wél kan. Onze designers maakten toffe HTML-5 banners, video’s voor social en een supertoffe give-away actie. Zo werken we ook in deze tijd aan de merkbekendheid van Pillows en laten we zien wat hen bijzonder en speciaal maakt.  

Pillows Hotels is een relatief jong merk waar genieten, kwaliteit, aandacht en oog voor detail centraal staan. Gasten die bij ons verblijven ervaren dit al zo, maar hoe laat je dit weten aan gasten die ons nog niet gevonden en ervaren hebben? Met deze vraag heeft Redmatters ons geholpen. De kracht van Redmatters is dat ze het hele proces samen doorlopen en je helpen om dicht bij de essentie van het merk te komen en te blijven. Ze bedenken niets, ze helpen je dicht bij je zelf te blijven. Dat is vele malen krachtiger dan dat een ander voor jou bedenkt wie je bent. En daar zijn ze meester in.

Loes Dingemans - Managing Director International Hotel Management Group

Het effect van de online campagne

In de aangepaste online campagne leggen we de nadruk op de positieve kanten: de hotels zijn nog open, de gasten kunnen dineren en alles is geheel veilig. Deze boodschap willen we delen onder de doelgroep. Middels een gefaseerde campagne benaderen we de doelgroep met verschillende boodschappen, afgesteld op hun positie in de customer journey. Door deze aanpak zien we mooie resultaten onder de honderdduizenden mensen die we bereiken, zoals een hoge CTR en een hoog gemiddelde weergavetijd van de banners. 

Naast de online zichtbaarheid hebben we de doelgroep benaderd met een give-away actie. Door de data uit de naams- en merkbekendheid campagne te combineren met de give-away actie bereiken we de meest geschikte doelgroep. En dat de doelgroep passend is, is te zien aan de resultaten! Op deze manier kunnen we ook in deze tijd bouwen aan de naams- en merkbekendheid van Pillows Hotels. 

Iconen_RedWeb_V0_1

Harten raken als merk

Benieuwd hoe jij harten kan raken met een ijzersterk verhaal en toffe middelen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan