fbpx

Doelen document

Doelen document - maak het meetbaar

Wat maakt jouw website succesvol?

Het startpunt voor het ontwikkelen van een succesvolle website, is het stellen van doelen.  Als je weet wat je wil bereiken met je website, dan kun je goed bepalen wat de structuur, inhoud (content) en het design van je website moet zijn. Voor een vliegende start van jouw website, hebben we het Doelendocument ontwikkeld.

Download hem hier

Primaire en secundaire doelen

Een succesvolle website is er één met focus. Met het Doelendocument breng je deze focus aan door onderscheid te maken tussen primaire en secundaire doelen. Het primaire doel ligt vaak in lijn met de organisatiedoelen. Op deze manier kun je prioriteit geven aan bepaalde onderdelen op je website en weet je ook welke informatie je waar moet plaatsen.

Bepaal jouw primaire doel

De volgende vijf overkoepelende doelen illustreren wat een primair doel kan zijn:

Informeren

Je wil het voor je bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken om de juiste informatie te vinden.

Service

Je wil de klanttevredenheid verhogen en je bezoekers zo snel mogelijk helpen met hun probleem.

Leadgeneratie

Je wil nieuwe klanten werven door je bezoekers te leiden naar bijvoorbeeld de contactpagina.

Sales

Je wil producten en/of diensten verkopen aan de bezoekers.

Branding

Je wil je bezoekers meenemen in jouw merkverhaal en werken aan reputatiemanagement.

Doelstellingen en KPI’s

Naast primaire en secundaire doelen, formuleer je de doelstellingen van de website. Dat zijn concrete invullingen van het doel, per doelgroep bepaald. En je concretiseert onder welke voorwaarde(n) jouw doelen zijn behaald. Dat doe je met de Key Performance Indicators (KPI’s). 

Vliegend van start!

Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, want inmiddels weten we steeds beter wat mogelijk is en wat werkt. Dus mocht je zelf een vliegende start willen maken, maak dan gebruik van het Doelendocument. Definieer je doelen, zet ze op papier en maak ze vervolgens concreet en meetbaar met de tips van onze experts.

Download het Doelendocument

Het Doelendocument is onderdeel van ons online handboek ‘Het begin van een succesvolle website'. Download het document direct als PDF na het invullen van dit formulier en ontvang het online handboek er extra bij.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan