fbpx

Wervingscampagne voor Stichting Sprank

Case

Wat ons gevraagd werd

Wervingscampagne waarmee we verschillende zorgspecialisten met de christelijke identiteit kunnen enthousiasmeren om te solliciteren bij Stichting Sprank.

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Werken bij Stichting Sprank

Achtergrond

Op circa dertig locaties zorgt Sprank voor ruim zeshonderd cliënten met een verstandelijke beperking. Er werken mensen met passie. Passie voor hun vak en voor mensen. Wat ze bindt, is het geloof in God en de liefde van Jezus voor ieder mens. In de huidige krappe arbeidsmarkt is het een uitdaging om de juiste mensen te vinden voor de verschillende vacatures. Hiervoor hebben we Sprank geholpen met de campagne ‘Bij Sprank komen werk&geloof samen’.

Een succesvolle campagne begint met een goed idee

Eén van de randvoorwaarden bij het ontwikkelen van de campagne was dat we gebruik moesten maken van bestaande fotografie. We hebben daarom een selectie gemaakt van drie foto’s waarbij naar ons idee het unieke karakter van Sprank echt naar boven kwam. Namelijk die momenten waarop je met de cliënt je christelijke indentiteit kan delen. Spreken over de zin van het leven, de humor voor verlichting. Werken bij Sprank gaat verder dan alleen zorg verlenen.

Het hart van de doelgroep raken

In een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk dat je als werkgever opvalt en de aandacht trekt van je doelgroep. Daarvoor hebben we de focus gelegd op drie delen, namelijk: 1) stopkracht van de advertenties, 2) uitlichten van het Unique Selling Point (werk&geloof) en een fasering. Bij het laatste zijn we uitgegaan van een Touch, Tell en Sell fasering. Waarbij we eerst de aandacht trekken (touch), vervolgens meer vertellen over wat werken bij Sprank inhoudt (tell) en deze fase wordt opgevolgd met de gerichte vacature in de zorg (Sell). We hebben het campagne-element geanimeerd om de advertenties meer stopkracht mee te geven en de focus te leggen op het unieke karakter van Sprank.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan