fbpx

Wervingscampagne: kids en comedians bij Kindergarden

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe zorgen we ervoor dat we veel én kwalitatief goede sollicitanten werven voor de vele openstaande vacatures?

Wie is Kindergarden?

Kindergarden is een organisatie voor kinderopvang die hoogwaardige zorg biedt en waar het kind écht centraal staat. Ieder kind heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en wordt daarbij begeleid door enthousiaste medewerkers. Zij zijn heel belangrijk; zonder hen geen kinderopvang.

Wat we hebben gedaan

Als pedagogisch medewerker bij Kindergarden krijg je de tijd en ruimte om je volledig te focussen op het kind. Dat vertaalden we naar een sterk campagneconcept waarin de pedagogisch medewerker in haar natuurlijke habitat centraal staat. De volledige focus op het kind is doorvertaald in de campagne-slogan: “Gezocht: Comedian/Rockster (of eigenlijk, pedagogisch medewerker)“. Het concept is visueel gemaakt door het samenbrengen van fotografie, typografie en stijlelementen.

Een pakkende campagnevideo

Met misschien wel één van de schattigste videoshoots in Redmatters geschiedenis creëerden we de campagnevideo. De video toont een reële situatie, waar zowel medewerker als kind altijd in beeld zijn. Een interessante twist van de video is de toelichting van Kindergarden vestigingsmanager Lieneke Goedhart. Dit segment neemt expres een groot deel van de video in beslag. Ben jij echt geïnteresseerd in de visie en werkwijze van Kindergarden? Grote kans dat het verhaal van Lieneke je dan overtuigt, zelfs als je gewend bent aan video’s die inspelen op de steeds korter wordende attentiespanne.

De doelgroep bereiken

Behalve de video schoten we ook foto’s van de echte Kindergarden werknemers die de hoofdrol spelen in de wervingscampagne. Met die materialen in ons arsenaal creëerden we online campagne uitingen om de doelgroep te bereiken. De doelgroep werd geretarget om ze meerdere keren te laten kennismaken met Kindergarden.

De online campagne

De online campagne verdeelde we in drie verschillende fases:
Fase 1: Bekendheid. Deze fase richtten we op bereik, zodat we data konden verzamelen voor de volgende fases.
Fase 2: Re-targeting. Iedereen die de video voor meer dan 75% bekeek, werd opnieuw getarget met een advertentie.
Fase 3: Stimulans. In deze fase stimuleerden we de mensen, die onderdeel waren van fase 2, om de actuele vacatures te bekijken.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan