Corporate huisstijl voor Sprank

Case

Klant

Stichting Sprank

Vraag

Hoe stralen we onze zorgvisie ook visueel uit?

Oplevering

Brand identity, Corporate huisstijl en fotografie

Of scroll verder en lees 'm in je eigen tempo

Sprank Hoofdfoto
schetsen sprank
sfeerbeeld Sprank

1. Stapje terug

Je thuis voelen op een plek waar jij volledig tot je recht komt en je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. De zorg die Stichting Sprank geeft, komt uit het hart en met volle overtuiging. Aan ons de mooie uitdaging om deze visie over te brengen in een vernieuwde corporate huisstijl en diverse middelen. We bleven dicht bij de kern door het gevoel van ‘thuis zijn’ te vertalen in de middelen die we hebben gecreëerd. Het vertrouwde, huiselijke gevoel, gehuld in een modern jasje.

Logo Sprank
sprank jaarverslag
font

Positief, speels en authentiek; het lettertype vertaalt het karakter van Sprank

2. Creatie

De huisstijl kreeg een update: fris en positief, maar ook speels en authentiek, passend bij het karakter van de stichting. En om dat karakter nog meer te onderstrepen, ontwikkelden we speciaal voor Sprank een eigen en uniek lettertype. De met de hand ontworpen letters zijn gebaseerd op het bestaande logo en eenvoudig te gebruiken in diverse corporate communicatie-uitingen.

sprank jaarverslag

3. Uitwerking

Hoe brengen we het ‘thuisgevoel’ van Sprank het beste over? Dat is altijd de eerste vraag die we stellen als we een uiting voor Sprank maken. Voor de Dag van de Zorg ontwikkelden we bijvoorbeeld een campagne waarin cliënten de doelgroep uitnodigt om eens langs te komen. Concept, fotografie, design en uitrol: we zetten alle zeilen bij om er een succesvolle campagne van te maken. Voor het jaarbericht hebben we het thuisgevoel letterlijk vormgegeven door de omtrek van het verslag. Een extra sprankeling creëerden we door de UV spotlak, waardoor bepaalde elementen in het ontwerp er zichtbaar uitspringen.

jaarverslag
sfeerbeeld Sprank
jaarverslag scherm opmaak
jaarverslag 2015
Corp brochure
Camera Sprank
poster dag van de zorg
Adv dag van de Zorg
Krant Sprank
Iconen_RedWeb_V0_1

(T)Huisstijl

Het gevoel dat de doelgroep heeft bij je merk, begint bij wat je ze laat zien. Hoe straal jij de kernwaarden van je merk visueel uit?

Patrick van Dusschoten mask Vraag 't Patrick

(T)Huisstijl

Het gevoel dat de doelgroep heeft bij je merk, begint bij wat je ze laat zien. Hoe straal jij de kernwaarden van je merk visueel uit?

Patrick van Dusschoten patrick@redmatters.com
06 38 14 80 58 Patrick van Dusschoten mask
giphy with tags: waving

Hallo!

Leuk dat je contact met ons wil. Hoe kunnen we je helpen?

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan