fbpx

Rebranding en campagne
Zip your Lip

Case

Wat ons gevraagd werd

Eén van de meest bekende campagnes van World Vision is Zip your Lip. Met deze campagne vragen ze jongeren om 24 uur niet te eten en daarmee geld in te zamelen. Met dat geld kan World Vision strijden tegen honger wereldwijd. Hoe maken we jongeren enthousiast om mee te doen en zorgen we daarmee dat de bekendheid van deze campagne groeit?

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Wie is World Vision?

World Vision zet zich in om de meest kwetsbare kinderen en mensen in nood te beschermen en te helpen. Dat doen ze vanuit het geloof dat ieder kind een hoopvolle toekomst verdient. World Vision streeft ernaar dat ieder kind gezond is, onderwijs krijgt en opgroeit in een veilige leefomgeving. Ze werken nauw samen met de families, de omgeving en lokale organisaties en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan door middel van kindsponsoring en noodhulp & wederopbouw. Ook komen ze op voor de rechten van kinderen bij nationale regeringen en lokale leiders.

zip your lip

Wat hebben we gedaan?

We hebben de campagne Zip your Lip een nieuwe uitstraling gegeven en een restyle van het logo gemaakt, zodat we de herkenbaarheid konden waarborgen. Met de slogan ‘Versla honger’ ontwikkelden we een campagne om jongeren te stimuleren en inspireren om mee te strijden tegen honger wereldwijd. We richtten ons in deze campagne naast jongeren óók op de organisatoren; docenten van de scholen en ouders/verzorgers.

Inspiratiebox

Als docent en ouder/verzorger moet je steeds weer nieuwe manieren bedenken om jongeren te enthousiasmeren. We bedachten een toffe inspiratiebox om ze een handje te helpen. Een aansprekend vormgegeven pakketje met een brochure en een handig notitieboekje voor de organisator. Een mooie manier om het prachtige werk van World Vision onder de aandacht te brengen en indirect de promotie van Zip your Lip om nog meer jongeren mee te laten doen en samen honger te verslaan.

Uitstraling van jouw merk

Ben jij ook op zoek naar de juiste uitstraling voor jouw merk of een manier om jouw verhaal visueel te vertellen?

Bert Wisniewski mask Neem contact op met Bert

Uitstraling van jouw merk

Ben jij ook op zoek naar de juiste uitstraling voor jouw merk of een manier om jouw verhaal visueel te vertellen?

Bert Wisniewski Bert Wisniewski mask

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan