fbpx

Online wervingscampagne voor Euromast Horeca

Case

Redmatters Website Microcase Euromast

Wat ons gevraagd werd

Hoe kan het iconische gebouw, de Euromast, door de doelgroep gezien worden als een gewilde werkgever? En hoe kunnen we het aantal bezoekers aan de sollicitatie webpagina vergroten, om daardoor het aantal sollicitanten toe te laten nemen?

Wie is Euromast Horeca?

Kick-off

De Euromast, bij iedereen bekend. Maar de Euromast is zoveel meer dan een toren. Wel eens gedacht aan de hoeveelheid werkgelegenheid? Om te zorgen dat de doelgroep dát te weten komt, vroeg Euromast aan Redmatters om mee te kijken naar dit vraagstuk. Onze kennismaking vond plaats op grote hoogte. In dit eerste gesprek bespraken we de behoeftes en doelen, waarna een kick-off werd gepland. In deze kick-off vroegen we alle benodigde informatie uit, zodat we een sterke strategie konden opzetten!

Online marketing

Aan de basis van een succesvolle campagne, ligt een sterke fundament in de vorm van een (online) marketingplan. Wat is de probleemstelling? Wat zijn de doelen + kpi’s? Met welke strategie bereiken we de doelgroep? En welke kanalen en middelen zetten we daarvoor in? Om te komen tot het gewenste resultaat zagen we een gefaseerde aanpak voor ons. Door te werken in 2 fases, creëren we een funnel, waarin we de juiste personen navigeren naar de gewenste doelen.

Mensen kunnen pas écht wat van je vinden, als ze je kennen. Met dit in ons achterhoofd kon de campagne beginnen!

Concept en creatie

De output van de kick-off en interne brainstorms vormden een stevige basis voor het te ontwikkelen concept. We hebben een richting gekozen die goed opvalt in kleur en beeld. Het enthousiasme knalt van het scherm en valt goed op binnen de timeline van de doelgroep. Het creatieteam heeft vervolgens alles ontwikkeld, van Google Ad banners tot en met flitsende Instagram story.

Redmatters Website Microcase Euromast

Uitrol social media

Met een goede strategie als basis zijn we aan de slag gegaan met het concept en de creatie van de campagne. Hierbij lag de focus op het opvallen bij de doelgroep. Dat zie je terug in de kleuren en enthousiaste beelden. De positiviteit knalt er vanaf. De eerste fase is gericht op het kennismaken met het huidige horecateam. Bij interactie op deze advertenties, kreeg de doelgroep een tweede banner te zien, waarin de focus lag op het solliciteren.

Resultaten van de campagne

Overall kijken we terug op een succesvolle campagne. In een tijd waarin het ongelofelijk lastig is om nieuw personeel te werven, zeker binnen de horeca, is het gelukt om meerdere kandidaten te plaatsen. Tevens zijn belangrijke indicatoren, zoals nieuw websitebezoek op vacaturepagina’s en het aantal volgers op social media fors gestegen.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan