fbpx

Online campagne voor Provincie Flevoland

Case

Case Flevoland

Wat ons gevraagd werd

Hoe verbeteren we het imago van provincie Flevoland en zorgen we voor een toename van bezoekers op de platforms van twee domeinen?

Van strategie tot online campagne

Hart tot Hart

De drie polders van Flevoland vormen samen het allergrootste stuk ‘man made land’ ter wereld, meters onder zeeniveau. Om mensen vanuit heel Nederland de pluspunten en kansen van de provincie te laten ervaren ontwikkelden wij een impactvolle campagne met als doel om het imago van de provincie te verbeteren. Een campagne gericht op gezinnen en ondernemers die alle voordelen van dit ‘man made land’ moeten ontdekken.

Strategie-ontwikkeling: de basis

We zijn bij de start met het brandteam om tafel gegaan om input op te halen voor de ontwikkeling van de strategie, de basis voor een succesvolle online campagne. Vervolgens kon het brainstormen over een krachtig campagneconcept beginnen. De belofte dat Flevoland ruimte biedt om je dromen te durven realiseren, dat is ‘duidelijk anders’. Dit vertaalden we naar een sterk campagneconcept waar de twee domeinen (Leef en Groei) worden uitgelicht.

Flevoland

Hoe hebben we de campagne aangepakt?

Het concept van de campagne draait om een verhalen van echte Flevolanders die in herkenbare settings laten zien dat het leven, wonen en werken ‘Duidelijk Anders’ is in de provincie Flevoland. Het campagneconcept krijgt invulling door ijzersterke beelden en bondige triggerende copy die relateert aan de slogan ‘Duidelijk Anders’.

Met campagne advertenties voor Google Display en ads voor Facebook, Instagram, LinkedIn en Funda bereiken we zoveel mogelijk mensen. Via de landingspagina’s op de campagne website zijn de inspirerende verhalen te lezen van bewoners en ondernemers die zich al gevestigd hebben.

Het effect van de online campagne

Werkt het? Jazeker, en het mooie aan online marketing is dat we de cijfers hebben om dat te bewijzen. Aan de hand van ons Touch-Tell-Sell model weten we vele mensen te bereiken. Al met al is de campagne miljoenen keren weergegeven, hebben we inmiddels meer dan 2 miljoen unieke personen bereikt, is er honderdduizenden keren geklikt op de banners en zijn de landingspagina’s tienduizenden keren bezocht. Ook via organisch kanalen steeg het verkeer.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan