fbpx

Online campagne voor kerk in Actie: Niet veel, maar de juiste mensen bereiken

Case

Wat ons gevraagd werd

Hoe kunnen we het paasverhaal op een laagdrempelige manier met zoveel mogelijk mensen delen?

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Het concept

Het concept was simpel: op www.daarompasen.nl konden bezoekers gratis een CD aanvragen. De aanvrager hoefde alleen zijn of haar contactgegevens in te vullen en de cd viel vervolgens, netjes op tijd voor Pasen, op de deurmat. Een mooie en toegankelijke manier om een (nieuw) publiek te bereiken met het verhaal van Kerk in Actie.

Campagne advertentie

Wat we hebben gedaan

Voorafgaand aan de campagne hebben we samen met de klant een doel bepaald: 4.000 cd’s aanvragen via de online campagne. Met dit getal als uitgangspunt hebben we een strategie opgezet volgens het gelijknamig marketingmodel: Touch, Tell, Sell. Elke fase staat voor een stap in de customer journey van de doelgroep en vereist een andere aanpak.

De invloed van visuele uitwerking

In elke fase van de campagne speelden we met de boodschap en het medium in op de behoefte van de doelgroep. Door de gefaseerde opzet van de campagne creëerden we een succesvolle funnel waarin op conversie werd gestuurd. Een belangrijke factor in dat succes waren de visuele uitingen. Voor deze campagne creëerden we toegankelijke en opvallende visuals als basis voor de uitwerking naar diverse uitingen zoals banners, advertenties, headers en video’s.

De succesformule

In een looptijd van 10 weken werd het beoogde doel met circa 200% behaald (!). Het grootste deel van de aanvragen kwam direct uit de online campagne. De succesformule? Focus op het bereiken van de juiste mensen. We analyseerden de data van voorgaande campagnes en gebruikten die om een passende boodschap en uitingen te creëren. We bleven de campagne bovendien optimaliseren door continu de best presterende content meer ruimte te geven.

Campagne insights en resultaten

Hoe zagen de resultaten eruit? De cijfers en insights op een rijtje:

  • Een gemiddeld Click Through Ratio (CTR) van 4,2% op Facebook en Instagram – een direct resultaat van de specifiek gerichte visuele uitingen.
  • Een CTR van 66% op de tekstadvertenties op Google Search.
  • Een conversiepercentage van circa 38% op de website – een direct resultaat van de geoptimaliseerde landingspagina en het ‘afrekenproces’.

Een aantal overige insights uit de campagne zie je in onderstaande afbeelding:

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan