fbpx

Strategie, branding en campagne voor MAATT

Case

Wat ons gevraagd werd

Maak van MAATT een sterk merk met een duidelijk eigen uitstraling.

Wie is MAATT?

Achtergrond

MAATT is de partner voor bedrijven en medewerkers in de installatietechniek. Een label binnen House of Covebo. Een organisatie met dagelijks zo’n 7000 uitzendkrachten aan het werk. Een flinke dosis ervaring dus! MAATT opereert op Europees niveau en communiceert in verschillende talen.

Naar het hart

Met onze Naar het Hart workshop haalden we de eigenheid en onderscheidende karaktereigenschappen van Maatt boven water. We zijn in gesprek gegaan met diverse groepen stakeholders (uit alle lagen van de organisatie) die we bevroegen op hoe zij naar MAATT en de groeiambities kijken, zo brachten we het DNA van MAATT in kaart. We baseerden onze analyse en het uiteindelijk advies op drie percepties: top-down perceptie (stip op de horizon vanuit het bedrijf), interne perceptie (de medewerkers) en de externe perceptie (hoe kijkt de klant naar MAATT).

Branding

In deze stap wordt de theorie uit de eerste fase visueel: de toepassing van alle onderdelen waarmee we de doelgroep op een herkenbare manier als sterk merk aan willen spreken. We ontwikkelden een nieuw logo, een visuele identiteit en tone of voice. Dit alles hebben we vastgelegd in een brandguide en op basis hiervan zijn de basis stramienen ontwikkeld: van stationary tot een e-mailhandtekening, social media, printadvertenties en zelfs werkkleding en wagenpark signing.

Op Maatt gemaakt

Voor de rebranding hebben we designs geleverd voor veel verschillende dragers. Van bedrijfskleding tot het redesign van het wagenpark. Zowel offline als online wordt het nieuwe merk overal geladen. Samen met de marketingafdeling van MAATT hebben we nauw samengewerkt om te zorgen voor een succesvolle lancering.

Lanceringscampagne

Het vernieuwde merk MAATT hebben we in de eerste fase met een brandvideo gelanceerd. Daarin wordt het verhaal van MAATT verteld. In de daaropvolgende fase is gezorgd voor engagement met het merk. Hiervoor hebben we een YouTube format bedacht, geproduceerd en online uitgerold. Daaromheen hebben we alle online marketing van strategie tot uitrol verzorgd.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan