fbpx

Branding, website en campagne voor TIM Stichtse Vecht

Case

Wat ons gevraagd werd

TIM Stichtse Vecht is een nieuwe zorgorganisatie en vroeg ons te helpen met de ontwikkeling en lancering van het merk. Met een passende visuele identiteit en professionele communicatiemiddelen is het merk per 1 januari 2022 gelanceerd.

Hoe we tot de oplossing kwamen:

Wie is TIM Stichtse Vecht?

Hart tot hart

TIM Stichtse Vecht is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in het sociaal domein; jeugdzorgspecialist Stichting Timon, Incluzio en de gemeente Stichtse Vecht. De organisatie biedt één aanspreekpunt voor alle inwoners en professionals van gemeente Stichtse Vecht die vragen hebben over ondersteuning en zorg.

Naar het hart

Het traject begon met een sessie waarin we naar het hart van TIM Stichtse Vecht op zoek zijn gegaan. Samen bepaalden we wat het merkverhaal moest worden, wie de doelgroepen zijn en hoe we het nieuwe merk in de gemeente gaan lanceren. Daarnaast hebben we samen de tone-of-voice bepaald om de juiste snaar te raken bij de doelgroep.

Ontwikkeling van de visuele identiteit

Het merkverhaal en de output van de workshop vormden een stevige basis voor de ontwikkeling van de visuele identiteit van TIM Stichtse Vecht. Eerst het logo, daarna het kleurenpalet, typografie en de beeldtaal. Het gekozen logo symboliseert de rivier de Vecht en de golfbeweging in de levens van de inwoners. In elke fase biedt TIM Stichtse Vecht ondersteuning en zorg.

TIM stichtse Vecht logo

Ontwikkeling van de website

Met de bouwstenen van de visuele identiteit en de output van de webconceptworkshop zijn we begonnen met de ontwikkeling van de website. De website moest voor alle inwoners toegankelijk en leesbaar zijn. We zijn gestart met het user experience design om de bezoekers snel bij de juiste informatie te brengen. Met die basis hebben we het website ontwerp gemaakt en op ons eigen Redpress systeem ontwikkeld.

TIM stichtse Vecht

Ontwikkeling van de campagne

Na de ontwikkeling van de visuele identiteit – en dus het gezicht – van TIM Stichtse Vecht was de volgende stap om naamsbekendheid te creëren onder de inwoners van gemeente Stichtse Vecht. Daarvoor hebben we een crossmediale campagne ontwikkeld waarvoor wij de inhoud hebben geschreven en de designs hebben gemaakt.

Uitwerking van communicatiemiddelen

Volgend op de zichtbaarheidscampagne konden we starten met het uitwerken van alle gewenste communicatiemiddelen. Het merkverhaal, de visuele identiteit en de campagne vertaalden we door naar een offline en online huisstijlhandboek, brochures, advertenties, flyers, roll-up banners, presentatie templates, posters en ga zo maar door.

TIM stichtse Vecht

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan