Close Selecteer je taal

Asa planner

Stel, je zit maandagavond in de kroeg – aan de cola natuurlijk – en je bedenkt ineens dat je komende zaterdag nog wel tijd hebt voor een baantje. Hoe gaaf zou het dan zijn wanneer je dat ter plekke kunt regelen? USG People vroeg ons voor uitzendbureau ASA een beschikbaarheids-app te creëren: de ASA Planner. Omdat je planning als student elk moment kan wijzigen, heb je met deze app 24 uur per dag controle over je beschikbaarheid.

Samen met een projectgroep van USG is nauw samengewerkt om de technische infrastructuur vast te stellen. Ondertussen gingen wij verder met het grafisch ontwerp van de app om deze vervolgens technisch te koppelen aan de bestaande systemen. Een focus op gebruiksvriendelijkheid leverde een app op die momenteel met veel plezier door ASA studenten gebruikt wordt.

RM-asaplanner-1
RM-asaplanner-2

Flow Chart

Om inzicht te geven van de ‘flow’ door de app heen, is een flow chart opgesteld. Hierin wordt getoond hoe de app gebruikt wordt, voordat de designfase van start gaat. Een handige tool om functionaliteit af te stemmen.

RM-asaplanner-3
RM-asaplanner-4

Flat Design

‘Flat design’ in de look en feel van de ASA huisstijl. Wie heeft er nog een handleiding nodig? De ASA Planner spreekt voor zich door een gebalanceerde combinatie van user experience en grafisch design.

RM-asaplanner-5
RM-asaplanner-6

Quote van ASA:

“De samenwerking met Redmatters was tijdens dit traject uitstekend. Ze denken goed mee, begrijpen snel wat je bedoelt en vertalen dit naar (in ons geval) een innovatieve app. Er worden pas zaken opgeleverd als ze voor meer dan 100% tevreden zijn en dat leverde ons een prachtige app op! De korte lijnen binnen de organisatie en de betrokkenheid vanuit het hele team zorgt ervoor dat ze gedurende de ontwikkeling van de app echt even onderdeel van ASA zijn geweest.”

Mariska Bos-Wijnsma, Marketing en Communicatie bij ASA – USG People

Interactief Prototype

Een interactief prototype geeft een goed beeld van de werking van de app voordat deze functioneel wordt doorontwikkeld.

RM-asaplanner-7

RM-asaplanner-8
RM-asaplanner-9