fbpx

Activerende campagnes en levendige illustraties voor het KNGF

Case

Wat ons gevraagd werd

Het KNGF bestaat uit veel verschillende doelgroepen: meer dan 18.500 fysiotherapeuten zijn aangesloten bij deze beroepsvereniging. Hoe raken we de harten van al deze verschillende doelgroepen?

Wat is het KNGF?

Hart tot Hart

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten, oftewel het KNGF, is de beroepsvereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland. Samen zorgen zij ervoor dat patiënten weer optimaal kunnen bewegen als dat niet meer vanzelfsprekend is en dat gezonde mensen dat zolang en zoveel mogelijk blijven doen. Bijdragen aan een gezonde en actieve samenleving, dat is de visie van het KNGF.

Wat we hebben gedaan

Het KNGF heeft veel verschillende doelgroepen: van fysiotherapeuten tot praktijkhouders en docenten. Iedere doelgroep vraagt om een andere benadering. Voor elke doelgroep hebben wij een toffe, passende campagne bedacht die de juiste doelen behaalt. Te beginnen met de Always On campagne: ‘Jouw kracht beweegt ons’. Een online campagne om de nieuwe merkbelofte van het KNGF onder een nieuwe doelgroep te verspreiden.

Campagne en animatie voor LDF

Ook ontwikkelden we een campagne om de landelijke database fysiotherapie onder de aandacht te brengen: met deze database krijgen fysiotherapeuten meer inzicht in hun eigen resultaten en die van andere praktijken. Door de slogan ‘Samen sterk door data’ wilden we samen met het KNGF fysiotherapeuten stimuleren om zich hierbij aan te sluiten. Als vervolg hierop ontwikkelden we ook een aantal animatievideo’s: korte tutorials die fysiotherapeuten een heldere uitleg geven over hoe de LDF werkt en waarom het werkt voor jou als fysiotherapeut.

Campagne KNGF

Young Professionals

Naast diverse campagnes illustreerden we er ook op los. De figuurtjes Art Forward en Tess Progress kwamen bij ons tot leven: zij worden ingezet als de studiecoach die je verder helpt in je carrière, in welke fase je ook zit. Onder andere met deze illustraties en de campagne voor de Young Professionals hielpen we het KNGF om te zorgen dat studenten en young professionals zich aangetrokken voelen tot het KNGF.

KNGF

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan