Close Selecteer je taal

ChristenUnie

Begin 2012 benaderde de ChristenUnie Redmatters met de vraag hen te ondersteunen op het gebied van creatieve communicatie. De landelijke campagne in 2012 was de eerste stap. Het vormde het begin van een hechte samenwerking, waarin Redmatters de ruimte kreeg om qua concept en design de nodige vernieuwing te brengen en waarbij de Totaalcreatie filosofie tot in de puntjes kon worden toegepast. Campagnes, workshops, print, online, magazines, animaties en films; Redmatters wordt erbij betrokken, wat heel gaaf is. Zo mag zij meedenken met de doorontwikkeling van dit positief politieke merk. Het doel van deze showcase: inspireren.
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie

Verkiezingscampagne met zonnige zomertoer

De Tweede Kamer verkiezingscampagne 2012 vond plaats tijdens de zomerperiode. En daar waar andere politieke partijen steen en been klaagden vanwege campagne voeren tijdens de zomerperiode, koos de ChristenUnie voor een aanpak die het nuttige met het aangename verenigde. Zo werd er een heuse zomertoer opgezet waarbij het speelveld niet werd gemeden. Campagne-medewerkers speelden voetbal, deelden ijs uit en maakten een praatje. Met een echte retro klassieker trok de ChristenUnie door het land. En dat niet alleen; op alle fronten werd campagne gevoerd. Met traditionele middelen – posters, flyers, rtv-spots – maar dus ook met zo’n lekker authentiek Volkswagen-busje. Het eerder ontworpen plusje (positief campagne-element) werd gebruikt om het busje met een bijpassende bloemprint te sieren.

Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie

Quote van ChristenUnie:

“De mensen van de ChristenUnie willen vanuit hun oprechte geloof en betrokkenheid bouwen aan een krachtige samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Voor al die betrokken christenen wil de ChristenUnie als politieke organisatie een herkenbaar, uniek en toegankelijk platform zijn waar inspirerende passie, aanstekelijke frisheid en authentieke betrokkenheid samenkomen. Met Redmatters hebben we de afgelopen jaren gebouwd aan een restyling in onze communicatie om die ambitie herkenbaar te vertalen. Geen gemakkelijke opgave in de abstracte wereld van politiek en bestuur dat dagelijks wordt vormgegeven door inhoudelijk bevlogen mensen op tal van plekken tot Den Haag en Brussel toe. Dankzij de professionele en creatieve inbreng van Redmatters ontstond er een mooie gezamenlijke dans. Een dans waarin we samen steeds weer naar nieuwe mogelijkheden zoeken om op verfrissende wijze die complexe politieke thema’s dichterbij te brengen. En dit met een herkenbare rol voor de ChristenUnie. Er zijn inmiddels al diverse mooie voorbeelden te geven en we zien er naar uit om elkaar daarin te blijven uitdagen. Want, door het oprechte gezamenlijke optrekken, wat kenmerkend is voor de RedMatters aanpak, haal je het beste uit elkaar.”

Jop Douma, Hoofd Communicatie en Voorlichting – ChristenUnie

Case ChristenUnie

Van gadgets tot campagnewebsite

Tijdens een goede campagne probeer je bij de mensen te beklijven. Dat kan o.a. door met ze mee naar huis te gaan. Niet letterlijk natuurlijk, maar in de vorm van een flyer of – nog effectiever – een passende gadget. Tijdens de zomertoer werden er frisbees, frisse pepermuntjes en zadelhoesjes uitgedeeld. Bij het voeren van campagne ligt het ‘alleen maar zenden’ op de loer. Het is zeker aan te raden om ook veel te luisteren. Dat kan op straat in een persoonlijk gesprek, maar ook de online kanalen bieden daarvoor bij uitstek mogelijkheden. Zo hebben we een actiewebsite ontwikkeld waarop mensen hun eigen top 10 konden aangeven van punten die zij belangrijk vonden. Dit werd allemaal geregistreerd en de uitkomst bepaalde mede de politieke agenda van de ChristenUnie.

Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie

Corporate communicatie

Politiek campagne voeren is een continu proces en niet iets wat alleen plaatsvindt voor de verkiezingen. Daarom zijn we bij alle communicatiemiddelen betrokken en zien we ook zeker de corporate middelen als mogelijkheid om te werken aan het relevante imago van de ChristenUnie. Zo wordt er duurzaam gewerkt aan een lange termijn visie.

Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie

Europese verkiezingen 2014 – 3D Animatie

Voor de Europese verkiezingen verzorgden we in onze eigen animatiestudio – naast alle campagnematerialen – een 3D animatie, bestemd voor Zendtijd Politieke Partijen (publieke omroep). Een animatie die opviel, omdat geen enkele andere partij zich op deze manier onderscheidde. Omdat Europa & Politiek in Nederland meer tot de verbeelding mochten spreken, kozen we voor een reis door Europa. Tijdens deze reis ontdekt de kijker de voors en tegens die ChristenUnie en Europa-partner SGP belangrijk vinden. De kijkcijfers liepen op tot 300.000 op 9 mei 2014: Nederland 2 (bron: kijkonderzoek.nl). Via Facebook werd de animatie 623 keer gedeeld met als resultaat een bereik van meer dan 100.000 personen.

Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie

Een aantrekkelijk magazine voor leden: ChristenUnie magazine

Redmatters gelooft in samen met opdrachtgevers optrekken en zo aanvoelen waar kansen liggen. Zo heeft Redmatters samen met de ChristenUnie een nieuwe blad-identiteit ontwikkeld voor het ledenblad: het ChristenUnie magazine. Een project waar we met z’n allen veel plezier aan beleefd hebben. Een politieke partij heeft bij uitstek de mensen in huis om relevante onderwerpen te belichten, spraakmakende opinie te maken en met scherpe columns de zinnen van de leden te prikkelen. Het resultaat mag er zijn. Een blad vol overtuiging, betrokkenheid en interactie op een zorgvuldig geselecteerd papiersoort gedrukt. Het iets afwijkende blad-formaat geeft het magazine nèt dat eigenzinnige ChristenUnie-karakter.

Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Case ChristenUnie
Het sociale karakter van de ChristenUnie is iets waar we bij Redmatters zeker achter kunnen staan. Nederlanders kunnen heel veel zelf doen, maar het zorgdragen voor diegenen die dat (even) niet meer kunnen, dat is wat de ChristenUnie typeert. En van die instelling: daar houden we van!
Case ChristenUnie